Протестно бдение на свещи организира днес във Варна областната структура на ВМРО. Протестът е

...
Протестно бдение на свещи организира днес във Варна областната структура на ВМРО. Протестът е
Коментари Харесай

ВМРО-Варна с протестно бдение на свещи днес срещу високите цени на тока

 Протестно бдение на свещи провежда през днешния ден във Варна областната конструкция на ВМРО. Протестът е срещу повишаването на енергоресурсите и спекулата с цените на тока. Отправна точка на протестното шествие е сградата на регионална администрация на улица " Преслав ", а началният час на самодейността е 17.30. Войводите приканват всички варненци да се  присъединят към митинга, като на всеки гражданин ще бъдат раздавани свещи, които ще бъдат запалени алегорично по време на шествието.

Това е вторият от поредицата митинги на Вътрешна македонска революционна организация против шоковото повишаване на ел силата. Първата подобна акция беше  при започване на октомври под формата на автопоход по централните варненски булеварди. 

От Вътрешна македонска революционна организация упорстват да бъдат взети ограничения против спекулата на енергийната борса и да бъде разпусната Комисията за енергийно и водно контролиране. Исканията са още  да се наложи мораториум върху износа на ток от частни компании, да се предоговори зелената договорка с Европейския съюз и да бъде издигната АЕЦ Белене.

От Вътрешна македонска революционна организация предизвестяват, че в случай че настояванията им не бъдат взети под внимание, ще преминат към форми на гражданско непокорство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР